Честито Богоявление! Нека Бог се яви в нашия живот! Нека търсим в

...
Честито Богоявление! Нека Бог се яви в нашия живот! Нека търсим в
Коментари Харесай

Арх. Мирянов на Богоявление: Не ние пазим вярата и традициите, те нас пазят!

Честито Богоявление! Нека Бог се яви в нашия живот! Нека търсим в небето гълъба на Светия Дух! Нека сме нетърпеливи да чуваме Божия глас!

 

Така младият проектант и иподякон към Българската православна черква Пламен Мирянов честити днешния Йордановден. 

 

Нека желаем да се облечем в Христос, всички ние, които в Него се кръстихме! Нека бъдем новородени, след нашето кръщение! Защото сме нови основания, ето остарялото минава, всичко става ново!, продължава да цитира " Въведение към Второто обръщение на Павел към Коринтяните " религиозният юноша и прибавя:

Както споделя и св. ап Павел: „ Той ни избави не посредством праведни каузи, които сме направили, а по своята благосклонност посредством окъпването на новорождението и обновяването от Светия дух, Когото несметно изля върху нас посредством Иисуса Христа, нашия Спасител, та, оправдани с Неговата берекет, да станем по вяра наследници на безконечния живот. “ (Тит 3:4-7)

Арх. Мирянов, прочут с благотворителните си начинания, проведени посредством неговата фондация " Нашият дом е България ", се обръща и към всички вярващи и всички родолюбиви българи:

Нека осъзнаем нашето достолепие и това какъв брой значими са тайнствата в Църквата! Самият Наш Господ Иисус Христос, Който толкоз принизи и унизи себе си, с цел да стане човек, а по-късно смири себе си до гибел кръстна, Самият Той, Който е едно със Светия Дух и с Отец на небесата, извърши всяка истина, като се кръсти в река Йордан от Йоан! Колко повече ние би трябвало да съблюдаваме всички тайнства в Църквата. Колко повече ние би трябвало да знаем, че по този метод идват Божията берекет, мощ и благословение в нашия живот!

 

Не ние спасяваме Кръста, а той нас! И с вярата, традициите, идентичността и паметта е по този начин – не ние ги пазим, а те нас пазят! Често без даже да го осъзнаваме.

Нека бъдем жадни за Живата вода на Словото Божие, дано се облечем в Христос и се стремим да осъществим всяка истина в нашия живот!
Честит празник!

 

Към обявата на арх. Мирянов в обществената мрежа е добавено и малко видео, в което се разкрива част от днешния ритуален обред на пречистването с вода, тъй като на 5, 6 и 7 януари водата стартира " да чува " и да извършва съкровени стремежи. 

 

Клипът е част от плановете на " Нашият дом е България ", чиято цел е издигане на националното самочувствие и дух на българите, разпространение хубостта на родината и предпазване на националните обичаи, фолклор и културата на България.

 

За благородната си активност точно на 1 ноември, Денят на националните будители, арх. Пламен Мирянов бе удостоен със званието " Будител за цялостна социална и будителска активност за 2022 година " от Академията за нововъведения и развиване на Висшето обучение с ръководител акад. проф. доктор Иван Величков и изпълнителен шеф проф доктор Тошко Кръстев и с почетния плакет " Благодетел "  от Мишел Леви от Доктори БГ, Боряна Дилова от ПроМА и Йордан Камджалов от фондация " Йордан Камджалов ".

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР